Världsnaturfonden WWF söker en chef till avdelningen Hav & Vatten

  • Solna

  • Avdelningschef

  • 2019-10-18

Till vår avdelning för Hav och Vatten söker vi nu vår nya chef. Du kommer att ingå i organisationens ledningsgrupp, rapportera direkt till Generalsekreteraren och ha personalansvar för ca 15 medarbetare. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ansvara för och leda det samlade arbetet med havs- och vattenfrågor vilket bedrivs genom projekt samt påverkansarbete, både nationellt, regionalt och internationellt, för att situationen för våra hav och sötvattensmiljöer ska förbättras. Vi är engagerade främst i de geografiska områdena Arktis, Östersjön, Östra Afrika, samt Sydostasien, men deltar också aktivt i globala fora och processer relevanta för våra frågor.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Utifrån WWFs övergripande vision, mål, strategi, verksamhetsplan och budget utveckla, leda, driva och genomföra verksamheten inom avdelningens ansvarsområde.
• Personalansvar för ca 15 personer inklusive arbetsmiljöansvar, lönesättning och utvecklingssamtal.
• Ansvara för och driva kompetens- och personalutveckling av medarbetarna inom avdelningen med stöd av HR-avdelningen.
• Ansvara för omvärldsbevakning, kvalitetssäkring, uppföljning, rapportering externt och internt inom avdelningens ansvarsområde.
• Bidra till att utveckla det integrerade arbetssättet som Världsnaturfonden tillämpar.
• Representera Världsnaturfonden såväl i externa sammanhang som inom WWF-nätverket och kunna fungera som talesperson inom avdelningens ansvarsområde.
• Övergripande leda påverkansarbete inom ansvarsområdet.
• Deltaga aktivt och engagerat i Världsnaturfondens ledningsgrupp.

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
• Starkt intresse och fallenhet för ledarskap och medarbetarutveckling.
• Relevant akademisk bakgrund och arbetslivserfarenhet.
• Erfarenhet av en liknande roll och med personalansvar.
• Erfarenhet av och fallenhet för påverkans- och förhandlingsarbete.
• Du har ett väl utvecklat nätverk som du har intresse av att vidareutveckla.
• Erfarenhet av såväl nationellt som internationellt arbete inom ansvarsområdet.
• Du är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift. Övriga språk är meriterande

Du är en engagerad och empatisk ledare som kan bygga ett starkt team och samtidigt se varje individ. När dina medarbetare utvecklas och lyckas känner du dig framgångsrik. Du har ett kompetent team men måste samtidigt vara till hands löpande som coach och bollplank. Möjlighet finns att utse en biträdande chef vid din sida. Du ska kunna och våga prioritera i en komplex miljö och med ofta höga arbetsvolymer, samt ha ett utvecklingsinriktat arbetssätt då vår verksamhet ständigt förändras. Som person är du strukturerad, strategisk och självgående. Du är även flexibel, prestigelös, driven, lyhörd och analytisk. Du har förmågan att se förbättringsmöjligheter - både strategiskt och avseende arbetssätt, verktyg och processer.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra sökande med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.

 

Contact details

Name: Håkan Wirtén

Title: Generalsekreterare

E-mail: Hakan.Wirten@wwf.se

Phone: 08-6247402

Union representative

Name: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant

Phone: Vxl 08-624 74 00

Terms

Job Title: Avdelningschef
Type of employment: Tillsvidare
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-11-18
Date of publication: 2019-10-18

About the company

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som med lokalbefolkningar och andra aktörer runt om i världen. WWF har fler än sex miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!