Världsnaturfonden WWF söker en sakkunnig inom biologisk mångfald

  • Solna

  • Sakkunnig

  • 2019-08-12

WWF söker nu en sakkunnig inom biologisk mångfald, med fokus på policy, till WWFs arbete för att vända den negativa kurvan för biologisk mångfald. Enligt WWFs Living Planet Report 2018 har mängden vilda ryggradsdjur minskat med ca 60% på 40 år. Den svenska biologiska mångfalden fortsätter att utarmas och klimatförändringarna skapar osäkerhet för framtiden. Samtidigt är fungerande ekosystem en förutsättning för att vi ska kunna uppnå de globala Sustainable Development Goals.
 
Du kommer att vara sakkunnig i WWFs policyarbete kopplat till övergripande biodiversitet och naturvårdsfrågor och ge inspel i centrala politiska processer på nationell och EU-nivå. Du kommer att även att samordna modellprojekt, bistå arbetet med företag, hålla löpande kontakt med myndigheter, politiker och andra aktörer och företräda Världsnaturfonden WWF i olika nationella och internationella fora. Arbetet utförs i nära samarbete med sakområdesansvariga inom det svenska naturvårdsteamet, och även med kollegor i det bredare europeiska nätverk.
 
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
 
* Driva och utveckla Världsnaturfonden WWFs arbete med övergripande naturvårdsfrågor såsom skyddade område och landskapsmodeller.
* Bedriva påverkansarbete inom svensk naturvård och biodiversitet och inom europeiska naturvårdspolicy som berör Sverige.  
* Hålla sig uppdaterad på för området relevant information och strategiskt analysera kommande utmaningar, problemställningar och möjligheter
* Företräda Världsnaturfonden WWF i externa möten och forum inom tjänstens verksamhetsområde
* Bistå vid kommunikativa aktiviteter såsom pressaktiviteter, hemsida, kampanjarbete mm
 
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
 
* Minst 10 års yrkeserfarenhet med relevans för tjänsten
* Akademisk examen med relevans för tjänsten
* Erfarenhet/kunskap av policyarbete inom relevanta fora i EU och globalt
* Stor förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp
* Strategisk, initiativrik, strukturerad och självständig
* Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
* Som person är du en engagerande, strukturerad, kommunikativ, samarbetsinriktad och lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse.
 
Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.
 
Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.
 
Världsnaturfonden WWF tillämpar 6 månaders provanställning.

Contact details

Name: Vicki Lee Wallgren

Title: Director Forests & Wildlife

E-mail: Vicki.Lee.Wallgren@wwf.se

Union representative

Name: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant

Phone: Vxl 08-624 74 00

Terms

Job Title: Sakkunnig
Type of employment: Tillsvidare
Length: Tills vidare
Working hours: Heltid
Wage conditions: Fast

Application

Final application date: 2019-09-12
Date of publication: 2019-08-12

About the company

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!